De Sporttherapeut maakt onderscheid tussen specifieke, medische sportblessures en aspecifieke (overbelastings)klachten en bepaalt hierbij de grenzen van zijn vakgebied. De invloed van zowel de belemmerende als de helende invloed van het zenuwstelsel op het herstel van blessures speelt een belangrijke rol binnen het werk van de Sporttherapeut.
De sporter staat centraal met zijn fysieke klachten in combinatie met de invloed van mentaal/emotionele factoren op de ontwikkeling hiervan. Dit alles wordt meegenomen bij de intake en de adviezen naar herstelbevordering.
De Sporttherapeut schept ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.
De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.
In de eerste leerlijn komt het therapeutisch denkkader aan de orde. De volgende items worden in de eerste leerlijn behandeld:
Hierna worden in de resterende 4 leerlijnen de meest relevante, sportgerelateerde klachten en blessures aan de lumbale wervelkolom en bekkengordel, de onderste extremiteit en de cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit besproken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.
De volgende items worden in deze leerlijnen, integratief behandeld:
Sporttherapie & Sportmassage Callaars
Merwedekade 110 – 3521 EP Utrecht
Telefoon: 06- 2889 2822 - E-mail: caliaans@ziggo.nl
Webdesign