SToelmassage

Stoelmassage is een effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen. De energiebanen gaan beter stromen, het spier en zenuwen stelsel wordt geprikkeld, en het lichaam komt in balans en tot rust.

 

Stoelmassage wordt gegeven op een speciaal ontwikkelde stoel op schouder nek rug en hoofd, ook op je armen en handen.

Er ontstaat een nieuw evenwicht tussen alle delen van het lichaam, er komt nieuwe energievrij.

 

Stoelmassage is gebaseerd op de shiatsu ( vingerdruk ) er worden dus technieken gebruikt zoals duim handmuis en ellenbogen ingezet in de lengterichting om de stroom te beinvloeden om druk te geven op de meridianen. 

Stoelmassage:

  • activeert de zelf genezende krachten in het lichaam, werkt dus zeer ontspannend voor mensen met klachten zoals stress slapeloosheid, stramheid en andere spanningsklachten.
  • werkt zonder olie, en kan over de kleding heen gegeven worden
  • duurt ongeveer 20 minuten

SToelmassage voor bedrijven

Stoelmassages en de werkkostenregeling

De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd.  Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de  ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed zonder dat dit ten koste gaat van de 1,2% ruimte. 

 

Deze voorwaarden zijn

  • U hebt als werkgever een arboplan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

 

Indien niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de stoelmassages nog steeds onbelast worden verstrekt, maar gaan ze wel ten koste van de 1,2% ruimte in de werkkostenregeling.

 

Kijk voor meer info: www.belastingdienst.nl.