sportmassage

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Naast het inzetten van sportmassage ná een geleverde prestatie kan deze massage ook voorafgaand aan het sporten worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben.

 

Een sportmassagebehandeling is niet alleen bedoeld voor sporters! Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op onze houdings- en bewegingsgerelateerde spiergroepen. Daarom is een sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol!

 

Mensen die zichzelf regelmatig een sportmassagebehandeling gunnen, ervaren een vermindering van pijnklachten, een grotere bewegingsvrijheid en een minder gespannen lichaam. Op het moment van masseren kan de behandeling als gevoelig en soms zelfs als pijnlijk worden ervaren. Na de behandeling voelen de spieren echter soepel, ontspannen en prettig aan.