Rug ,hoofd- en nekmassage

De gemiddelde huidige leefstijl is hectisch en stressvol. Hierdoor kunnen spanningen zich als het ware ophopen in uw hoofd nek-schoudergebied, Denkt U bijvoorbeeld aan langdurig of verkeerd computergebruik. Een verkeerde houding tijdens een telefoongesprek. Uw drukke baan.... etc.

 

Onderzoek toont aan dat ruim 70% van de verschijnselen voorkomt uit een vorm van stress. Zoals gezegd worden de meeste hoofd nek en schouderklachten veroorzaakt door een teveel aan stress met als gevolg stijve en gespannen spieren.

Door het pijnlijke gevoel neemt u een compenserende houding aan, Deze verkeerde houding zorgt voor nog mee spanning. met als gevolg nog meer klachten.

 

Ook uw hoofd bevat veel gevoelige spieren en zenuwuiteinden en is daardoor goed te masseren, Door een intense maar aandachtige en milde hoofd en nekmassage kunnen uw spieren weer tot rustkomen. Dit geeft een ontspannend gevoel en leidt daardoor tot innerlijk rust. Hierdoor kan stress pijn spanning en stijfheid van uw spieren afnemen. De massage heeft zo een gezond werking op uw algehele gesteldheid. mogelijk resultaten zijn een betere doorbloeding van uw spieren afvoer van afvalstoffen en daling van uw hartslag en bevordering van een diepere ademhaling dus meer zuurstofopname waardoor u zich meer bewust wordt van uw eigen lichaam. Een goede hoofd- en nekmassage kan bijdragen tot vermindering van Hoofdpijn en Piekeren. Deze massage duurt 30 minuten.